Strategije.com Forum

Go Back   Strategije.com Forum > Fanzine > Tutoriali
Home Forum Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-01-2008, 11:45 PM
Maurko's Avatar
wannabe player

Maurko is on a distinguished road
Send a message via MSN to Maurko
Zero Hour - Anti-Lotus guide

Evo jos jedan tut kojeg sam davno napisao na jednom drugom forumu....nije mi ga se dalo editirati, u izvornom je obliku

Uvod

Dakle....buduci sam imao puno (neugodnih) iskustava s ovom ženturačom, osjecam neku....obavezu(?) da pokusam uputiti druge generale u razne postupke kojima bi izbjegli ili umanjili prijetnju koju Black Lotus predstavlja...posebno u rukama pravog Lotus masterera. Buduci igram sa GLA, ovo ce se odnositi samo na GLA generale, ali neki savijeti ce se moci koristiti i kod drugih nacija. U nazivu pise anti-lotus strats,ali ovo ce se odnostiti vise na neke Hints & Tips.....moguce da ste dosta o tome vec culi,a i sami zakljucili,ali dobro ce doci pocetnicima,a mozda ce i pro igraci naci nesto novo (iako ovo zadnje sumnjam ). Da ne duljim dalje:

O Black Lotus(za one koje ne znaju)

Dakle,ova zenska je special unit China generala...nema nikakvog vatrenog oruzja,ali zato ima laptop.....cim cujete otvaranje laptopa i neko tipkanje(prepoznat cete zvuk) znaci da nije dobro....a onda obicno nakon zvuka slijedi: "Our building is being captured" i dok se vi snadjete,vasa zgrada je pala u kineske ruke. Dakle,njezine moci su da vam moze sjebati vozilo....dakle,privremeno ga onesposobi.Moze krasti lovu iz vaseg CC-a.....i najgora moc....zasto ja govorim "moc",nije ovo warcraft.....najgora VJESTINA je vec gore navedena: zauzimanje vasih (ili neutralnih) zgrada u roku od par sekundi. Uz sve to,ona je,naravno, i stealthana, pa vam trebaju jedinice za otkrivanje nevidljivih unita. Sto nas dovodi do slijedece teme:

Counter Lotus Units

Hmmm...mozda se bas nisam dobro izrazio....ove jedinice vecinom sluze za otkrivanje Lotusice,a kad je otkrivena,mozete je srediti sa skoro bilo kojom jedinicom....ali to nije lako,vjerujte. GLA ima nekoliko jedinica koje mogu otkivati stealth i vrlo su vazno orudje za obranu protiv BL (black lotus).

1. Stacionarna obrana,znaci tuneli i stinger siteovi:

>>>Svakom GLA igracu tunnel networks su od velikog znacaja....ne kazem da nikad necete pobijediti bez njih, ali kod igranja VS pro igraca necete moci bez njih. Pruzaju ogromnu prednost na bojistu...ali o tome cu kad budem pisao GLA stratove. Sada je vazno to da one otkrivaju stealth....Kao i kod normalne igre, tuneli se stavljaju na strateski vaznim podrucjima....samo pravilnom rasporedom tunela mozete sprijeciti BL da vam se neometano useta u bazu. Pravi lotus mastereri ce u skoro svakoj situaciji uspijeti proci vasu zastitu,ali to ce mu oduzeti barem malo vise vremena....2 sekunde u ovoj igri mogu imati veliku prednost. Vecina pro igraca ne radi stingere....to je stacionarna obrana,a da citiram jednog od Admina: Bolje imati pokretnu obranu(tenkovi) nego stacionarnu koja ti poslije moze cak i smetati pri prolazu. Tri covika u stinger siteu prebrzo poginu....najbolje je raditi samo tunele.

2. Radar Van:

>>>Pravom pro igracu ne treba radar da se snadje na bojistu. Sebe ne smatram nekim pro igracem,a ni meni ne treba radar.....ali zato je radar Van jedna od 2 pokretne jedinice koje mogu otkrivati stealth i zbog toga su vazni. Imaju srednji domet,a u Black Marketu ih mozete unaprijediti da mogu spijunirati protivnika. Za Demo generale: ako otkrijete BL,zaletite se s Radar Vanom do nje i detonirajte ga(ako ste istrazili demolitions ability). Radar Van=500$ , BL=1500$

3. Jarmen Kell

>>>One of my favorite units.....ovaj čovac moze sve i savrsena je Anti-Lotus unit. Demo general je zakinut u ovome jer njegov jarmen jedini ne moze otkrivati stealth unite.....zato ima nekih drugih cool ability-ja Ali i demov jarmen posluzi odlicno,jer jednom kad je lotusica otkrivena,on je moze ubiti jednim pucnjem iz snajpera :lol:

Hints & Tips

Tu sam potrpa jos neke vazne stvari u sprijecavanju BL. Vrlo vazna taktika protiv nje koju dosta igraca koristi: Miniranje svojih zgrada. Sad ne mislim na one mine kod Kine,nego na booby trapove koje vasi rebeli mogu postavljati. Samo napravite rebela, kliknete na booby trap i postavite na vasu zgradu....a vjestina se vrlo brzo ponovo napuni. Vec dugo igram samo sa DEMO generalom,pa sam pozaboravlja da li svi imaju tu opciju za istraziti,ali mislim da imaju. Demo general je dobije vec istrazenu,a inace se istrazi u Barracks(ja mislim). Sad...zasto bi netko htio minirati svoju zgradu....pa bas zbog toga sto booby trap explodira kad netko pokusa zauzeti vasu zgradu....Ako lotusica pokusa zauzeti zgradu,booby trap explodira ostecujuci vasu zgradu,ali barem ta zgrada ostane vasa....jer lotusica onda prekida zauzimanje (jadnica,valjda joj explozija poremeti koncentraciju :lol: ). Vi cete znati di je otprilike BL,a vasa zgrada je ostala.....vasa . Naravno,booby trap je koristan i kod miniranja Oil Derricka i slicnih zgrada,a cak mozete minirati i civilne zgrade da explodiraju kad neprijateljska vojska pokusa uci unutra.

Jos jedan vazan tip za otkrivanje Lotusice: Ona otkriva stealth.....dakle,ako imate stealth jedinice (ovo se osobito odnosi na stealth generala) i one odjednom postanu vidljive,znaci u blizini je jedinica koja otkriva stealth.....to moze biti da vas protivnik spiunira satelitom,moze biti nesto poput listening posta,ali moguce da je to lotus....odma budite na oprezu. Mozete cak i sagraditi mrezu Demo trapova koje ce vas upozoravati ako se takva jedinica priblizi.

I na kraju....ako ste otkrili lotusicu....ona pocne bjezati....pokusajte je hvatati sa barem 2 jedinice....moze se dogoditi da vam disabla jednu jedinicu i pobjegne na sigurno dok ta jedinica vrati snagu.

Napokon kraj

Evo,ja se ode raspisa ka budala.....cinjenica je da trenutno na ovom forumu nema GLA generala,ali nasi planovi su da se sirimo i ako se to ostvari,bit ce ljudi kojima ce ovo mozda korisiti. Nadam se da ce se jos ljudi nadovezati na ovo i napisati neke svoje stratove,a time pogotovo mislim na ljude koji igraju sa drugim nacijama...da vidimo kako kinezi i ameri rjesavaju problem zvan Black Lotus. Ja cu naknadno dodati jos stvari ako otkrijem da sam nesto zaboravio ili ako saznam(otkrijem) jos koje korisne Hints & Tips.
Da zakljucim ovaj post: DOWN WITH BLACK LOTUS!!!

Braco generali, pozdrav

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules