Strategije.com Forum

Go Back   Strategije.com Forum > Fanzine > Tutoriali
Home Forum Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-01-2008, 11:38 PM
Maurko's Avatar
wannabe player

Maurko is on a distinguished road
Send a message via MSN to Maurko
Zero Hour - Demo strat guide

Evo, odlucio staviti tutorijal koji sam davno pisao XD

Well then....odakle poceti... Najbolje od pocetka kako kazu. Vec vidim da ce ovo biti ogroman post jer imam toliko toga za reci o ovome generalu. Pa...da pocnem:

Uvod(opcenito o GLA strani)

Da vidimo....ja s GLA igram od kad su prvi Generali izasli....nisam ih uzeo zato sto mi najvise odgovara njihov nacin igre (inace bi se prije uvijek buksao i uzimao za to najbolju rasu). Poceo sam s njima igrati jer su mi se cinili nekako najcool, lol.
S njima imam ogromnog iskustva,pa idem malo podijeliti to s ostalima
Igrajuci s GLA naucio sam prvu i glavnu stvar o njima....ovo mnogi od vas znaju,ali za one koje ne znaju: GLA KAO NACIJA NIJE STVORENA ZA BUKS. Je,vi se mozete buksati,pogotovo stealth general,ali od svih partija sto sam ja gleda,kad bi se netko iz GLA buksa,75% da ce izgubiti (odakle li sam samo izvuka ovaj postotak....). >>Ovo iskljucuje GLA mirrore gdje se obojica likova buksaju<<. Nedavno sam bas gledao replay stealth VS tank gdje se stealth prakticki rasirio po cijeloj mapi,ali isto na kraju nije mogao izdrzati pod naletom emperora i ECV-a. Developeri su igru stvorili takvom kakva je, GLA ima brze, ali slabe jedinice koje su stvorene za hit n run taktiku,za pikanje protivnika dok ne izludi...drzati protivnika nervoznim cijelu partiju i natjerati ga da skace na svaki sum. Kina je jaka negdje u srednjem stadiju kad dobije OL (overlorde). Samo 1 vam moze zbrisati bazu ako ne pazite. Ali u kasnom stadiju igre NISTA ne moze protiv USA ako se ta nacija razvije....nikad nemojte ici na buks protiv USA jer cete najvjerojatnije izgubiti.....ima jednostavno previse moci...najjacu avijaciju,uzasne generalska promaknuca.......grrrr,ne mozete se s tim mjeriti <_<
Sad kad smo to rijesili,za one koji se premisljaju da li ce igrati s GLA,evo nekoliko prednosti i mana(naravno,necu ih sve napisati jer ko bi se svega sjetio,ali pokusat cu najvaznije napomenuti):

Prednosti:

-brze,jeftine jedinice koje se brzo proizvode
-univerzalne radilice....workeri grade i skupljaju lovu,to niti jedna druga nacija nema
-mogucnost brzog sirenja po mapi(velika kolicina workera koje mozete poslati u razlicitim smjerovima,tunnel networks...)
-stealth...opcenito hit n run taktika
-scraped up units...dakle: scorpovi,quadovi,marauderi i nekoliko drugih jedinica se mogu unaprijediti sa smecem da postanu mnogo jaci
-najmocnije superweapon u igri
-najmocnija hero unit u igri
-vrlo jake zgrade....nakon sto se izgradi reinforced structure,jako tesko ih je unistiti,da ne govorim da ako ostane GLA hole,dobijes zgradu besplatno nazad
-...........sad bi moga jos nabrajati neke sitnije prednosti,ali najvaznije su tu...posebno prve 3

Mane

-pretezno slabe jedinice...lako se uniste,a vecina ima najslabiji firepower u igri
-spora gradnja samih zgrada.....dozeri puno brze dovrse zgradu nego workeri
-slabost workera.....vidjet cete na sto mislim ako vam uleti neki tenk medju seljake koji skupljaju lovu i sve ih pregazi(da ne govorimo o toxinima,vatri,radijaciji...)
>>>>> o izbjegavanju ovoga cu napisati malo poslije <<<<<
-bez avijacije
-slabiji generals powers od svih drugih(ovdje iskljucujem DEMO ambush)

Ajmo reci da odaberete GLA kao naciju s kojom cete igrati...sad,koji general? Osobno,ja bas ne volim stealth u niti jednoj igri...svo to suljkanje i prikrivanja mi nikad nisu bila draga. Vise sam covijek od akcije i zato sam odabra DEMO generala koji uopce nema stealth(osim jarmena i demo trapa).Neko vrijeme sam igrao i sa toxom,ali na kraju sam se ipak odlucio za explozije Na kraju je vas izbor.Ja cu prije demo guidea napisati i opceniti GLA guide,stvari koje bi svaki GLA igrac trebao napraviti bez obzira na generala.
Kod odabira generala evo par stvari na koje morate misliti ako namjeravate odabrati DEMOa:
Glavne 2 prednosti DEMO generala bez kojih on ne moze su DEMO bikes i Demolitions upgrade. To je ono sto ga cini uistinu mocnim i ako necete koristiti te 2 stvari onda je on najgori general kojeg mozete uzeti.Njegove jedinice su najskuplje od svih generala(uz neke iznimke poput Demo truck),nema stealth(osim Jarmena i demo trapova),nema toxina(osim anthrax bomb),Jarmen ne vidi stealth i jos neke sitnije mane.Ali to se sve nadoknadjuje prije navedenim.Ukratko,motori koje proizvodi dolaze automatski sa teroristom na njima,dok demolitions upgrade omogucava svim jedinicama(ali bas svim jedinicama) da explodiraju po volji.To sam samo okvirno naveo,ubrzo cu se o tome raspisati.Dakle,ako mislite uzeti demo generala,a ne koristiti barem demo upgrade,odaberite drugog generala.

Units

1.Barracks

U barracks(inace rax ili brax ZH slengom) imate standardnu ekipu: rebel,RPG trooper,terrorist,angry mob i Jarmen Kell.Fale vam hijacker i saboteur,ali vec sam reka da demo nema takve stealth jedinice.Razlike u cijeni nema,svi generali placaju isto za inf unite.Moze se istraziti capture building,dakle da vam rebeli mogu zauzimati gradjevine i to je to.Demo rebeli se razlikuju od obicnih samo po tome sto unaprijed imaju istrazen booby trap ability kojim mogu minirati zgrade...korisno...vise o tome malo posli(a ima i u mom anti-lotus guide). Terroristi imaju +33% damage i ne ostecuju okolne friendly unite kad explodiraju.Vazni su u pocetnom stadiju igre kad ih mozete potrpati u civilni auto i krenuti na dozer hunt ili ih potrpati u technical i dovesti u neprijateljsku bazu da ga odma u pocetku oslabite. Jarmen je isto drugaciji...podosta drugaciji od drugih. Demo jarmen je jedan od najboljih u profesiji: jedina mana je sto ne moze otkrivati stealth jedinice kao svi ostali.Ali zato je obdaren drugim sposobnostima: postavljanja timed i remote demo chargea.Nesto kao Burton,ali sa snajperom.Dakle,ne samo da moze pobiti brdo pjesadije ko nista i da moze ubiti vozaca u vozilu,nego ovaj jos moze postavljati explozive po zgradama i dizati ih u zrak...prilicno fancy.Ako dosad niste,naucite se sluziti jarmenom.....i ovo vrijedi za sve GLA generale! Ostala ekipa je normalna....dobro,tesko je reci "normalna" kad se svi mogu raznijeti na komade na vasu zapovijed,ali osim toga,nema druge razlike s ostalim generalima.

2.Arms Dealer(AD)

Jedinice su vecim djelom standardne sa nekim razlikama u cijeni.Dakle,tu su standardni Scorpovi koje mozete upgradeati sa scorp rocket,marauderi i SCUDovi(oba zahijevaju general power)...ukratko,standardna GLA oprema.Ono sto se razlikuje su bomb truckovi(nisu jaci od ostalih,jedina razlika je sto ih ne mozete upgradeati na toxin exploziju) i Demo bikes...ovo zadnje je predobro.Imate svoj motor,ali umisto standardnog rebela na njemu,vi dobijete terrorista.To vam omogucava da se sa velikom brzinom koju razvija motor zabijete u bilo sto i detonirate.Velike nakupine ovih motora znaju biti smrtonosne za neprijatelja....ali mogu ne napraviti nista ako ih ne znate koristiti. Slabi su protiv gattlinga/humveeja/quadova i bilo cega drugog koje ispaljuje kontinuiranu paljbu. Njihova glavna slabost je sto su jako krhki,a prije nego istrazite demolitions upgrade,ako ih netko unisti prije nego se zabiju u svoju metu,nista se ne dogodi.Dakle,oni mogu explodirati tocno kraj nekog tenka,ali ako nisu dohvatili metu,tom se tenku nece nista dogoditi. malo glupo,ali tako je to. Medjutim,ako istrazite demolitions......au....motori postaju puno mocniji.Jer sada imaju prijasnju snagu explozije + dodatnu snagu od suicide bombe.Ako jos tome dodate da sad kad motori explodiraju(bilo to prije ili poslije mete) rade area damage,tj. sve jedinice u odredjenom radijusu explozije se ostete....well,dobijete jednu mocnu jedinicu.
Razlika u cijeni sto sam spomenuo se odnosi na nekoliko vaznih jedinica(quadovi npr.) i to je glavna stvar sto odvlaci druge GLA igrace od demo generala.Mislim da su jedino jeftiniji bomb truckovi.Eh,sad kad smo kod bomb truckova (zaboravih njih opisati)....ja ih inace ne koristim.Dosta su krhki,a usto i spori.Izravnim napadom na neku vojsku necete nista postici.Oni su vecinom za prisuljati se neprijatelju i detonirati....ali ako uspijete pogoditi metu sa demo truckom,u vecini slucajeva ta meta vise nece postojati na ovom svijetu.Njihova explozija je masivna,dovoljna da pocisti cijeli airfield(AF).Ako uspijete pogoditi neku vojsku zgusnutih tenkova(ovo je vrlo tesko izvedivo),barem pola vojske ce nestati(ukljucujuci kineske overlorde(OL)).Ali dosta o njihovim mogucnostima,vazno je KAKO postici da oni dodju do svoje mete.Izravni napad ne uspijeva,to smo vec rekli,dakle trebate upotrebljavati sneaky taktike kao npr. tunel u njegovoj bazi pa iz njega izbacite truckove....napadanje njegovih supplyeva dok ne pazi.Najbolje bi bilo da mu odvratite necim paznju,npr. napadnete regularnom vojskom,dok na neki straznji ulaz posaljete grupu truckova da se usulja i razori mu pola baze prije nego ovaj skuzi sto ga je snaslo.Truckovi imaju jednu kul sposobnost da se mogu maskirati u druga vozila..bilo koja. Mozete ih maskirati u obicne tenkove,aute,bilo sto da zbunite neprijatelja....cuo sam(ali jos nisam pokusa) da ako ste brzi,mozete maskirati truck u americkog dronea(ona sranja sto lete iznad USA tenkova).Ako to uspijete,truck ce naravno biti u obliku minijaturnog dronea i vrlo tesko ce ga vas neprijatelj moci naciljati. Sjecam se jednom davno,kad sam ih jos koristio,da sam ih napravio podosta i sve ih maskira u Icecream Van...bilo je predobro gledati kako se sladoledari zalijecu u zgrade i dizu u zrak :lol: .Za kraj,vazna napomena....kad saljete vise truckova....drzite ih razmaknute jedne od drugih....ako ste ih zbili i jedan explodira...imat cete vatromet.

Getting started.....napokon

Evo,napokon sam dosa i do ovog dijela....da malo napisem neke smjernice kako bi tribali poceti ako igrate sa bilo kojim GLA generalom. Kad se malo poboljsate,vjerojatno cete osmisliti svoj nacin,ali sigurno se nece puno razlikovati od standardnih pocetaka koji koriste svi ljudi.
Dosta stratova na netu opisuje igru u Tournament Desert (TD).....ipak je najbalansiranija 1 VS 1 mapa,ali ja cu pokusati opisati opcenito(s nekim referencama na TD).Dakle,na pocetku dobijete svoj CC(command center) i 1 workera.U CC stavite u proizvodnju 4,5 ili 6 workera,kako vam odgovara(ja stavim 4 jer mi ne treba vise).E sad,postoji nekoliko uobicajenih pocetaka:

1. Sa prvim seljakom(kojeg dobijete u pocetku) odete napraviti supply stash(SS)....okretanje zgrada je vrlo vazno u ovoj igri,pa se to primjenjuje i na SS. OBAVEZNO dio iz kojeg izlaze seljaci i donose pare mora biti okrenut prema supplyju i to prema sirem dijelu. E sad,ovdje dolazi dosta vazan savjet: kako odsjeci seljake od okoline.Vec sam prije nesto reka da su seljaci vrlo slabi i da netko jednostavno moze uletiti sa bilo kojim vozilom i pregaziti ih sve.Da bi to sprijecili,igraci su poceli blokirati podrucje, gdje seljaci skupljaju zalihe, sa zgradama.Tako i ujedno poboljsavate prihod jer zatvorite i same seljake tako da oni ne trce skroz okolo supplya da bi nesto pokupili.Obicno se ovo blokira sa rax i AD ili 2 rax-a ili 2 AD-a, sve to u kombinaciji sa tunelima. Sve cete vidjeti u replayu sto prilozim uz ovaj post.
Dakle,stao sam na tome da prvi seljak napravi SS....one seljake sto izlaze saljete ovako: 1. seljak radi rax(uz supply stash da blokira jednu stranu),2. radi drugi rax sa druge strane SS-a...ostala 2 seljaka saljete na drugi supply di jedan radi sekundarni SS,a drugi obicno radi tunnel network....kasnije taj sekundarni SS mozete zatvoriti sa AD-om ili necim drugim. Kad i zadnji seljak izadje,prodajte CC...ne triba vam...seljake mozete proizvoditi i u SS,jedino ga kasnije mozete ponovo izgraditi za generalske moci. Cim se prvi SS napravi,odma krenite u gradnju AD-a sa seljakom koji je do tada gradio SS (ili sa nekim drugim seljakom, glavno da pocnete cim je gotov SS). U SS stavite u proizvodnju 4 ili 5 seljaka(5 ili 6 seljaka vam je skroz dovoljno(jer jednog vec dobijete),sve iznad toga je suvisno u skupljanju love).Lako moguce da ce vam prvi rax biti gotov i prije nego bude gotov SS...trebalo bi odmah po proizvodnji raxa poceti raditi teroriste(4 tocnije) i tako i u drugom raxu kad bude gotov.Cim AD bude gotov,stavite 2 technicala u proizvodnju i kad se naprave potrpajte u svaki po 4 terorista....voila!.....imate prave jedinice za dobar tech terror .Posaljete ih odmah na neprijateljskau bazu(po mogucnosti svaki u drugom smjeru) i cim dodjete blizu neke zgrade,terroriste posaljite vanka(tipka V na tipkovnici ih sve izbacuje) i posaljite ih na neku zgradu....supply stash ili AD/WF bi bilo lijepo....ako mozete srediti i dozera,slobodno . Ne zaboravite da cim vam se rax napravi mozete raditi tunele....nemojte ih odmah puno raditi jer necete imati love za teroriste ili technicale,ali polagano se sirite po mapi. Drugi strat sa istim pocetkom je tech RPG.....umjesto terorista radite RPG-ove i trpate ih u technicale....ovo vam potrosi vise novca,pa treba biti oprezniji....ali princip je sasvim isti kao i kod terorista,samo ih ovaj put necete zabiti u zgradu,nego cete narediti napad....i oni naravno mogu puno vise izdrzati i prcati protivnika,pa ih cuvajte....Evo,ovo bi bio pocetak sa dual barracks...negdje cete naci razlicite verzije,sa drugim brojem seljaka ili slicno,ali princip ostaje isti.Sad cu opisati slijedeci strat...tj. pocetak,kasnije stadije igre cu opisati poslije ovog.
2. Dakle,ovo sada bi bilo moje "otvaranje" (da malo upotrijebim izraze iz saha). Ja idem po principu da sa prvim seljakom sagradim SS,s drugim(tj. prvim koji izadje iz CC-a) napravim rax,a sa trecim sagradim AD.....znaci, seljake zatvorim sa raxom i AD-om. Prije nego prodam CC napravim jos 2 seljaka koja posaljem na secondary supply,te s prvim napravim SS, a s drugim tunnel network....najcesce sekundarni supply ne zatvaram(nemam volje :lol: ),ali moze se lako zatvoriti sa par tunnel networka....ili sa sekundarnim AD-om. Ova pocetak mi je dosta dobar jer se iz njega moze dosta drugih stratova razviti. Mogu npr. napraviti 4 terorista i technicala i napasti s tim....mogu proizvesti motore i napasti s njima,mogu krenuti sa tenkovima....mogu svasta....nedostatak je u tome sto: ako idem na tech terror ili tech RPG, ne mogu napasti sa 2 technicala odjednom....a ako idem na bike spam ili tank spam (spam = kad radite puno jedinica te vrste) nemam 2 AD-a pa ne mogu ih proizvoditi velikom brzinom. Recimo da se iz ovog pocetka moze razviti puno stratova, ali ovaj pocetak nije specijaliziran za niti jedan od njih. Zato i ja znam (ovisno protiv kojeg generala igram) koristiti druga otvaranja.
3. Treci pocetak za kojeg znam je dual AD....slican princip kao prije,samo SS okruzite sa 2 AD-a....a cak ne morate ni to, ali najvaznije je da odma po zavrsetku SS-a, imate 2 slobodna seljaka i dovoljno love da napravite 2 AD-a. Ovo nikako nije pocetak za tech terror ni RPG, nego za stancanje motora i/ili tenkova. Vazno je da proizvodnju podjednako podijelite, dakle da se ne dogodi da naslazete da se proizvodi 4 tenka u jednom AD-u, a onda nemate love da stavite da se proizvodi nesto u drugom AD-u. Onda radije stavite 2 tenka u prvom i 2 u drugom. To vrijedi za bilo koji strat i stadij igre.
4. Ovo vecinom vrijedi za igre na TD mapi. Prvog seljaka,dakle onog kojeg dobijete na pocetku odma posaljete naprijed prema neprijateljskoj bazi i otprilike na pola udaljenosti od vaseg CC-a i same sredine mape napravite rax. Sa seljacima sto ste ih proizveli iz CC-a radite sto ocete,dakle bilo koji pocetak sto sam ga gore opisao. Cim proizvedete onaj prvi rax napravite minimum 2 terorista i posaljite ih prema civilnim autima koja se nalaze na sredini mape. Ima ih tocno 2. Kad igrate protiv profica, oni ce odma krenuti sa svojim teroristima na te aute (ukoliko igrate protiv GLA igraca) ili ce krenuti sa svojom pjesadijom i unistiti te aute ukoliko igrate protiv USA/China. Znaci,morate biti brzi. Ti auti su odlicni za pocetni harass jer mozete ici na dozer hunt (sto je pogotovo odlicno ako je protivnik prodao CC i ima samo 2 dozera) a mozete mu pregaziti seljake ako je GLA...ukratko, mozete ga na pocetku malo isterorizirati ....dotle se vi mozete razvijati.
5. Ovo bi bio negdi najkomicniji pocetak. Najbolje ga je raditi na maloj mapi i ako se zelite malo narugati protivniku....mislim, takav propust se moze dogoditi svakom,a li je prekomicno kad se dogodi. Dakle, odma prvog seljaka posaljete u neprijateljsku bazu. I tamo sagradite nesto Moze biti npr. rax pa mu radite teroriste u bazi i razvaljujete gradjevine....moze biti tunnel network di dobijete 2 RPG-a i mozete slati svoje jedinice iz baze drito u njegovu bazu. A mozete mu i raditi svuda bomb trapove (pogotovo ako ste demo general i bomb trap dodje 200$). Ali izbjegavajte da mu radite AD unutra jer treba predugo da se napravi.

Eto, to su svi poceci za koje sam ja cuo.....mislim da su svi ostali samo varijacije ovih. A sad dolazimo do kasnije igre i sto raditi tamo:

Nastavak

E sad...sto poslije napraviti? Sad mi se ne da pisati nastavak za svaki moguci pocetak jer bi to preglomazno ispalo (i ovako je vec ogromno). Tako da cu napisati smjernice prema kojima bi tribali ici. Jedna od vaznijih stvari za napomenuti je da morate napraviti 2 AD-a(barem toliko). U vrlo rijetkim slucajevima to nije potrebno, ali malo ljudi moze pobijediti a da sagradi samo 1 WF/AD tokom cijele partije (i vecina tih ljudi su oni koji ne koriste tenkove ili ih uopce nemaju). Mislim,logicno je....sa vise AD/WF imate brzu produkciju,a brza produkcija jedinica je prevazna za GLA. Ali vazno je KAD cete napraviti drugi AD. U jednom od pocetaka drugi AD sagradite odma u pocetku. Za sve ostale pocetke imate vise izbora. Ocete ici na razvijanje pa prvo sagraditi palacu ili cete ici na nagomilavanje jedinica pa sagraditi drugi AD odma. Sa brzim razvijanjem dobivate pristup jacim jedinicama i GLA upgradeima...strucan izraz bi bio fast tech. Konkretno,kod GLA palaca donosi SCUD launcher,battlebus,buggy,bomb truck,angry mob i Jarmena.Od gradjevina donosi mogucnost izgradnje black marketa i SCUD storma Sad da ukratko opisem sve ovo....bit ce ukratko,obecavam :lol:
Prvo palaca....donosi nekoliko upgradeova....Fortified Structure koji uvelike pojacava izdrzljivost vasih zgrada, Arm the Mob (AK-47...FOR EVERYONE!!!!!...ukratko, naoruzava ljutu rulju sa kalasnjikovima sto ih stvarno nabrijava nenormalno) i zadnji i najvazniji upgrade: Demolitions. O ovome sam tupio cilo vrime,dakle omogucava da se svaka jedinica raznese u komade i dobro explodira. Nakon ovog SVE postaje bomba...seljaci,pjesadija,tenkovi,radar vanovi,Jarmen,ma sve....ne sicam se koliko puta su me bas seljaci spasili od unistenja jer su prebrzi i tenkovi ih ne bi stigli unistiti prije nego bi im se primakli...a onda kaboom :lol: I ovaj upgrade + generalska moc rebel ambush daju neobranjivu generalsku moc kojom mozete unistiti cak i neki superweapon(uz malo vjestine). E da....u palacu mozete potrpati 5 vojnika koji onda pucaju kad se neprijatelj priblizi pa ako je napunite sa 5 RPG troopera,tenkovi ce imati malih problema s unistenjem palace
Od rax jedinica sam vec spomenuo Jarmena. O angry mob bas ne znam puno stvari jer ih ne koristim. Mislim,znam sve o njima,ali ne znam ih koristiti. Dosta su mocni....mogu unistiti tenk u roku od par sekundi,gradjevinu takodjer.Naravno,posto su pjesadija,slabi su na stvari na koje je pjesadija inace slaba.Ali glavni razlog zbog kojeg ih ja ne koristim je taj sto ne mogu uci u tunnel network....a krecu se uzasno sporo. Tako da dok ih ti napravis i preneses do odredista,mozes slobodno napraviti jacu napadacku silu. I cak nisam siguran je li mogu explodirati....nisam nikad isprobava,ali bas bi moga...onda javim.
Od AD jedinica bomb truck sam vec spomenuo. SCUD launcher isto inace ne radim...za graditi njega tribate jos i genralsko promaknuce. Normalni SCUD launcher moze mijenjati svoju raketu u toxicnu i explozivnu...demo generalov nema onu toxicnu...ali mu je zato ova explozivna jaca. Sta drugo reci,tipicna dalekometna artiljerija,ali dosta krhka....cuo sam da se moze i scrape-ati a fully scraped SCUD ima ogroman domet....tako sam cuo,nikad probao. Buggyji su brza,ali krhka vozila koja ispaljuju mnostvo raketa sa velike udaljenosti. Mogu gadjati samo ground unite,ali mogu biti smrt za tenkove bas zbog svoje brzine i velikog dometa...i mogu pucati u pokretu,tako da cijelo vrijeme bjezite od dometa tenkova,a u isto vrime ih gadjate raketama I battlebus,meni dosta draga jedinica...to je bus(iznenadjenje) u koji mozete potrpati 8 vojnika...ali ne sluzi samo za transport,jer ti vojnici mogu pucati iznutra....battlebus sa 8 RPG troopera je najmocnija jedinica koju GLA moze napraviti....zapamtite to. Doci ce vas puno love,ali ova stvar moze unistiti kineskog overlorda bez problema. Moja favorite kombinacija je da unutra potrpam 7 RPG-ova i Jarmena....on kolje pjesadiju,a RPG-ovi tenkove i helice...i zgrade Ako ih uspijete napraviti i vise, imate jednu od jacih napadackih sila. Ali uvijek imajte nesto u backupu jer kinezi imaju EMV,a ameri avengere....tu ce vam barem 50 % raketa otici u zaborav. Ali svejedno cete napraviti puno damagea....i za kraj: i battlebus se moze scrapeati pa kad ga full scrapeate,postaje killing machine
Na kraju ostaju gradjevine....Black Market je vrlo vazan jer vam donosi konstanti prihod resursa...dobivate 20$ otprilike svake sekunde iz cistog zraka. I ne samo to,nego u njemu se istrazuju najvazniji upgadeovi....preporucio bi da prvo istrazite Worker shoes jer vam ubrzavaju workere,a to znaci i veci prihod. Dosta vazan upgrade je i Junk repair koji omogucuje da vam se sva vozila automatski popravljaju. Tu su jos radar van upgrade da mozete spijunirati protivnike, buggy ammo koji povecava broj raketa koji buggy moze ispaliti u jednom sutu i 2 upgadea: prvi povecava jacinu raketa,a drugi jacinu metaka,pa se odlucite koji cete prvo istraziti...ovisi koje jedinice koristite,naravno. I na kraju SCUD storm...najmocnije superweapon u igri....a DEMO SCUD storm je najmocniji od svih GLA generala...nema otrova,ali explozija je jaca. 8 raketa = smrt skoro svemu na sto padnu....nekoliko zgrada ce preziviti izravan pogodak ovog: CC,drugi superweapon....i mislim da je to sve :lol:
Eto,sad znate sto dobivate izgradnjom palace....ja se uvijek trudim izgraditi palacu jer donosi stvarno puno pogodnosti....ako je partija kratka,mozete i izbjeci izgradnju te zgrade,ali cim se partija oduzi,palaca postaje obavezna.

S druge strane, mozete ici na pocetno gomilanje jedinica, pa tek onda kad imate brz i stalan dotok vojske, raditi palacu i razvijati se. Tako ja radim, prvo napravim sekundarni AD, pa ubrzo nakon toga palacu.

Naravno, razmotrio sam i mogucnost da stavite graditi i palacu i AD u isto vrime....ako to uspijete,onda odlicno...moj nacin igre mi ne omogucava da to izvedem, ali ne mora znaciti da vi necete smisliti nacin za to.

Generalska promaknuca

GLA promaknuca za DEMO generala su:

-SCUD launcher...................omogucava gradnju ovoga (uz palacu)
-Marauder tank....................omogocava gradnju ovoga
-Veteran Technical.................da technical dobije jednu zvijezdu (dobro za tech terror i RPG)
-repair.................................3 levela popravljanja,omogucava instant popravljanje vozila u odredjenom krugu kad upotrijebite ovu moc
-ne znam tocno kako se ovo promaknuce zove,ali omogucava da sa svakim unistenjem neprijateljske jedinice dobijete odredjeni postotak love(koliko je jedinica kostala da se izgradi)
-rebel ambush.....................omogucava stvaranje nekoliko rebela bilo gdje na mapi,ima 3 levela,mislim da je 4,8,16 rebela
-sneak attack.......................stvara tunel bilo di na mapi(ali to mjesto ne smije prekrivati fog of war,dakle morate ga jasno viditi)
-anthrax bomb.....................posalje avion koji izbacuje bombu nakrcanu anthraxom beta(onim plavim) koji odlicno kolje pjesadiju,a nije los ni protiv vozila

Mislim da je to sve. Moj tok istrazivanja bi bio(i takav je skoro uvijek):

1.marauder.....tenk koji moram imati....u rijetkim slucajevima ovo ne istrazim(kad namjeravam koristiti samo motore,teroriste i druge stvari)
2.ovo promaknuce ne stavim nigdje,nego ga radije sacuvam za posli(kad dobijem pristup 3 star promaknucima)
3.sve pointove trpam na rebel ambush (u to vrime negdi i izgradim ili barem pocnem graditi command center). Vec sam reka zasto je rebel ambush dobra....nemoguce je zaustaviti tu moc,a kad je na lvl 3 moze ponisitit vise zgrada odjednom ako su blizu jedna drugoj. Mozete stvarno svasta raditi s tim rebelima,ne morate ih odma dignuti u zrak....reka sam da mozete i SW unistiti....to bi bilo na nacin da ga prvo napadnete s rebelima i onda kad potrosite dovoljno energije,dignete ih u zrak(inace,shortcut za to je slovo I)....to je glavna moc za DEMO generala i mene je nebrojeno puta spasila...zna sam cilu vojsku tenkova srediti odjednom s njima Ne zaboravite da prvo morate istraziti Demolitions u Palaci
Na kraju kad vec dodjem do 5 star generala,istrazim i sneak attack i anthrax bombu. Sa sneak attackom mozete svasta napraviti,ima ogroman broj mogucnosti....od slanja seljaka vani da izgrade nesto u njegovoj bazi pa do slanja bomb truckova iz tunela da poniste okolne zgrade. Anthrax bomba je odlicna za klanje pjesadije,ali mozete unistiti dozer ili kineske truckove bez problema....a i ozbiljno ostetiti(ili cak unistiti) protivnikove tenkove. Samo imajte 2 stvari na umu:
-avion koji nosi bombu moze biti unisten prije nego stigne do odredista....i to cak ni nije toliko tesko pa pazite di bacate
-i vasa vojska pati od anthraxa,pa nemojte odma ici na mjesto di ste bacili bombu....mislim da negdi triba po minute da se sve rascisti....vojsku jedino saljite ako mislite brzo zavrsiti sa partijom jer cete imati velike gubitke

Kraj......ko bi reka da cu ovo docekati

Za kraj bi vam volio ispricati otprilike tok igre kad ja igram...ali ne mogu jer nemam neki odredjeni tok,sve radim po osjecaju...jedino mi je pocetak zacrtan...ali evo,da bubnem neki primjer:

Idem na klasican pocetak sa rax,AD i SS na prvom supplyju i tunel i SS na drugom supplyju. Po izgradnji raxa napravim tunel uz njih i pocnem graditi tunele na kriticnim lokacijama diljem mape. Cim se AD sagradi, napravim 4 motora. Cim sakupim love,gradim drugi AD,dok motore saljem u napad...to mi je u jednu ruku i napad i izvidnica. Ako protivnik dozvoli,nastavljam s gradnjom motora u oba AD-a i saljem ogromne mase na njega...ako primjetim da pocinje raditi anti motor unite(poput gatta ili bilo koje zracne jedinice) pocinjem s tenkovima i quadovima. Od tenkova koristim mijesanu kombinaciju scorpova i maraudera. Scorpovi sa upgradeanom raketom mogu biti jebeno mocni,pogotovo fully scrapeani kad imaju 2 rakete. Ista stvar za maraudere jer onda oni dobiju 2 cijevi,a ako kojim slucajem dobijete elite maraudera.....ouch....brzina ispaljivanja je ogromna,a moze srediti i overlorda(pod pretpostavkom da ovaj nema promaknuca). Poslije AD-a slijedi izgradnja palace i cim se izgradi istrazujem demolitions pa fortified structure. Onda sagradim jarmena,a vecinom pocnem raditi i jace jedinice poput battlebuseva. mali savjet,mislim da ga nisam prije spomenuo. Jarmena mozete posjesti na motor....on ce zadrzati vecinu svojih sposobnosti poput snipeanja ljudi u vozilima i ostat ce stealthan....demo jarmen nece moci postavljati explozive(sto se moze i ocekivati). Samo pazite...kad je jarmen na motoru,on je slab koliko i taj motor tako da 2 pucnja iz tenka ga ubiju,dok mu ne bi skoro nista napravili da nije na motoru. Naravno,on uvijek moze sici s tog motora i nastaviti pjeske.
Naravno,nakon palace, kad sakupim love, pocinjem raditi i prvi black market. Ogranicenja u broju black marketa nema, ali nemojte ih raditi jedan do drugog pa da ih neprijatelj moze unistiti u jednom djiru. I sta dalje? Pa sto situacija zahtjeva...

Jos par savjeta za kraj:
-zauzimajte dodatne supplyjeve ako postoje na mapi
-sirite se po mapi uz pomoc tunela(ne zaboravite da se vase jedinice istog trena potpuno healaju ako ih ubacite u tunel)
-koristite jarmena za zauzimanje tudjih vozila....snipe i posaljite nekog pjesaka unutra...najsladje je kad zauzmete kineski overlord,pa s njime kosite po mapi...a i pruza ogomnu obranu jer ga mozete stalno izbacivati i ubacivati u tunele(gdje se potpuno izljeci) pa ga je vrlo tesko unistiti.

Zakljucak

Evo,napokon gotovo.....kad sam pocea pisati ovo,stvarno nisam ima namjeru da ovoliko ispadne...ali posto sam ovo dugo vrime pisa,svako malo bi se sitia neceg novog sto nisam napisa i tako se post sve vise i vise sirio dok se nije pretvorio u ovo....
Imam jos 1 dodatak koji cu posli naknadno napisati...tice se toga koliko terorista triba da se unisti odredjena zgrada...to sam jos davno nasa na netu. U ovako velikim postovima lako je napraviti neku pogresku ili nesto zaboraviti napomenuti pa ako to skuzim,nadopisat cu...naravno,prijedlozi,ispravci i nadopune su dobrodosle.
Jos sam reka da cu priloziti replay....odigrao sam partiju s hard kompom, USA laser general i tamo sam pokusa ubaciti ove stvari sto sam reka ovdje. Mapa je tournament desert,dakle ona koja se vrlo cesto igra u online sukobima. Pokaza sam lagani tech terror popracen motorima...igra nije najsjajnija jer jos malo stekam, cak sam dopustio da mi se lova nakupi, ali nije bilo toliko ni vazno jer vec nakon prvog napada komp nije moga nista. Ali osim toga da mi se lova nakupi,napravia sam jos gresku sto nisam unistia supplayeve....ono sto sam mu napa elektranu je vrlo dobro ako netko radi obranu,ali vecina ljudi to nece raditi,pa se trudite unistiti mu ekonomiju. Za supply unistiti tribate 3 terorista,cini mi se...isto tako i za WF. Ali vise o tome u dodatku. I primjetite da sam ga napa sa strane,nisam isa kroz sredinu...uvijek trazite nacine da se protivniku usuljate u bazu,trazite rupe u obrani itd. Ja kroz sredinu idem rijetko i to samo s motorima.

E da...pogleda sam da li se Angry Mob moze razniti....ko sto sam ocekiva,ne moze....ali zato 1 Angry Mob unisti CC u 10ak sekundi

>>>>>>> i da, taj replay cu kasnije postati jer sam ga zagubio negdi...potrazim na onom kompu u zgu kad se vratim, tamo mora biti

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules