Strategije.com Forum

Go Back   Strategije.com Forum > Fanzine > Recenzije
Home Forum Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Closed Thread

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 24-12-2009, 12:57 PM
Kyo's Avatar
Kyo Kyo is offline
player

Kyo is on a distinguished road
Send a message via MSN to Kyo Send a message via Skype™ to Kyo
Borderlands by Kyo

Borderlands.
FPS/RPG

Igrač na početku igre bude postavljen na svijet zvan Pandora na koji ljudi dolaze samo iz jednog razloga a to je da nađu mjesto (za koje se vjeruje da je tamo) zvano Vault.
Pandora
Pustinjski tip svijeta s postapokalipticknim/cyberpunk/steampunk stihovima.Građevine unutar igre napravljene od ostataka kojekakvih drugih vrsta metala, ploča ili bilo cega sto moze posluziti kao građevinska ploha.Stanovnistvo malobrojno ali i vecinski koncentrirano na zaradu i stvaranje imena za sebe.Da se ne bi dobila kriva ideja o idili u tome svijetu, vecinom svijeta vlada kaos radi raznoraznih mutiranih monstera koji rangiraju od najobicnijeg kukca koji ima moc da ispljune dio kiselinske utrobe na igraca , pa sve do gigantskih mutacija neceg sto barem lici na psa.Naravno u tako hekticnom svijetu opet postoje grupacije ljudi koje gledaju da dosegnu zaradu kroz kaos i razbojnistvo, u igri poznati kao bandits.Ubijanje bosseva tih bandita ce bit jedna od primarnih stvari unutar igre.

Vault
Upoznajemo se odmah na pocetku s njime kroz cijeli opening.
Mjesto u igri predstavlja doslovno raj za svakoga tko zeli slavu, novce, žene i obilje svega izvanzemaljskoga.Neki cijeli svoj zivot protrate tragajuci za njime dok drugima to postane i vishe od zivotnog cilja.To najbolje mozemo vidjeti kod jednog od likova.Tom liku Vault je postao opsesija i doslovno nista je vishe ne sprijecava koliko god da bilo bizarno da nadje Vault.

Na početku igre dan vam je izbor od 4 lika:

Hunter
Specijalizira svoje skilove uglavnom na revolverima i snajperima
Pokretljiv i jako fragilan što se tiče healtha i armoura ali unatoč tome sposoban zadati poprilično puno štete ako mu se išta nađe na ciljaniku

Soldier

Sam po sebi, tvrđava, i suport lik.Specijalizira se sa assault riffles.Odlican suport u online playu zbog svojih kasnijih skilova.Skilovi mu se granaju na 3 grane iz kojih je opet vidljivo da je rođena potpora ostalim likovima.Jak na healthu i armouru, defenzivan lik s mogućnošću postavljanja raznih tipova tureta i medicine centara.

Brick

Najlakše ga je opisati ovako.Zamislite da vas doslovno tenk napada.Specijalizira se u rocket type oružjima i shotuguns ali i unatoč tome jak u meele combatu (sa kasnijim nadogradnjama you can actually punch people on fire!).Rođen tenk sa jako visokih healthom i armourom.

Siren

Za sve ljude koji su podržavatelji sneak attacka i lopovluka ovo je odličan izbor.Bazira se na submachine guns no ono što je najbolje kod nje je fase walk ili ti ga po naški nevidljivost.Preporučam da se noviji igraći klone nje kao charactera na početku jer nije nimalo jednostavna za igrat.

Ono čime se stvaratelji ove igre najviše ponose je činjenica da postoji random spawn 4 milijuna različitih oružja, svi različiti po svojima statovima poput accuracy, crit chance, reloading speed, magazine capacity.
Svaki igrač će za sebe pronaći najbolju kombinaciju toga svega za postizanje ultimativnog cilja (prelazak igre).
Jedino što mi je žao je da je lvl cap samo 50, no koliko sam čuo u kasnijim nastavcima će se i to povećavati.
Iskreno se nadam tome jer je Borderlands definitivno jedna od najboljih igara koju sam igrao u zadnje vrijeme.

No da sve ne bi bilo tako ozbiljno , igra naravno ima i svoju komičnu stranu.Tako vas primjerice kroz cijelu igru prati serija robota nazvanih ClapTraps.Komicni, od velike pomoci ali i dalje jako neozbiljni mini roboti koji pokusavaju gestikulacijom pokreta i govora iskopirati covjeka.

Sto se tice bosseva u igri koje cete sretati.Moram rec da me taj dio i rastuzio u neku ruku.Kod svakog bosa jedino sto je potrebno je pogoditi dobru kombinaciju oruzja i mjesta s kojega pucati da se boss uspjesno srusi.Posto je sve ostalo toliko dobro odrađeno u igri ocekivao sam malo vishe mastovitosti sto se tiche rijesavanja bossa.

Sa tehničke strane igra je dobro podkovana i ono što je najbitnije u principu za sve nas nije čak niti toliko zahtjevna pa s time i ljudi sa slabijim konfiguracijama će je lako moći pokrenuti jer su standardi za minimal configuration stvarno niski i igra se na njima vrti komotno na barem 23 FPS-a.
Dok u drugu ruku, kada igra bude postavljena na stvarno maximalne detalje doživljava se stvarna čar cell shadinga i borderlininga.Prekrasna izvedba u svakome slučaju.

Audio dio je također podosta dobro izveden, pjesme i muzika unutar igre usko su povezane s aktualnim situacijama i za cijelu atmosferu kao da su stvorene.Najbolja je uvodna pjesma po meni

Sto se tiche multiplayer-a.Kreiranje gamespy arcade accounta je prije bilo dovoljno da cak i oni ljudi koji imaju piratsku verziju igre da je zaigraju zajedno.Sada po nedavno saznatim informacijama to vishe nije moguche.Igra u multiplayeru podrzava do 4 igraca i po meni je jedno jako lijepo i nezaboravno iskustvo igrati ovu igru sa josh 3 frenda(osim u trenutcima kada se treba pokupiti neko oruzje, tad ima tendenciju da situacija postane gadna XD).Naravno, u slucaju da gamespy solucija vishe ne radi, uvijek je tu ona stara solucija , a to je hamachi.

Trenutacno sam level 50 hunter i lagano se bližim kraju Playthrough 2, nakon toga mislim da ću skupit ekipu za online play, jer koliko god da puta pređem igru svejedno mi je predobra i dalje.

Ocijena: 95%

Starcraft 2, the game you put on your "Do not die until you have played..." list.
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules