![]() |
|
|
|||||||
| Home | Forum | Register | Members List | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
Hearts of iron 3
Pozz gospodo zanima me igra li itko HOI3 trebam neke savjete i duhovnu pomoc pa ako itko zna ista pls javite se
|
a cuj igre kao Hearts of iron i europa universalis ili volis ili nevolis, grafika nije prelijepa vise se ide na igrivost moraš koordinirati puno stvari, ponekad borbe na dva tri ili cak i vise frontova(ovo zadnje ako si bas megabolesnik ili n00bson
) tehnologije su super duboke, špijunaža i diplomacija, te domaća politika također su napravljene na zescoj razini. Naravno ako se sa necime od tih stvari ne zeleis petljati uvjek mozes ostaviti da bot upravlja umjesto tebe da se mozes bolje ustedotociti na borbu, uglavnom ako se igra ocjenjuje po tome da u 12 pogledas na sat i kazes jos 15 minuta a iduce gledanje na sat ti potaknu sunceve zrake u 6 ujutro onda je igra jako dobra ![]()
|
Ja igram Hearts of iron 3...
Uglavnom zbog ove teme sam se registrovao na forum.... Cudi me kako ranije niko nije otvorio temu u vezi Hearts of Iron 2 i 3.... Po mom misljenju najbolja strategija koju sam igrao....(Recimo da sam ljubitelj Medievel Total War,Empiere Total War) Vec si pisao da u ovoj igri grafika ne igra bitnu ulogu....ali igrivost je 10+....Uzeti scenario 1936 i sa NJemcima uci u rat i gaziti Poljake,Francuze,Britance,Sovjete....vrh..... Naravno neide to bas tako lako,pa treba vremena dok ne skontas neke cake...Znaci na pocetku Poljsku nisam mogao zauzeti,ali kasnije kad skontas kako igra funkcionise i recimo kad na granicu sa Sovjetskim Savezom nagomilam 300 divizija od toga 20-30pancer divizija.....plus jaka avijacija(Stuke,Takticki Bobarderi.....) Istina ovo je vezano za HI2... Sto se tice HI3 smeta mi sto izgled jedinica nije kao u HI2,znaci nije mi pregledno(Kako sam cuo ima pach,ali ga ja nisam nasao) pa i nisam je igrao nesto pretjerano puno bas zbog tog problema... Uglavnom mnogo stvari je isto kao i u HI2.... Koristim istu taktiku kao i u HI2,na pocerku 90% industrije forsiram za pravljenje kopnenih snaga.....10% za Avijaciju....0% flota ![]() Znaci Poljska,Holandija,Belgija,Francuska,padaju lako....sa Sovjetima je vec druga prica,mnogo provincija i teritorija koje je i bez borbe tesko pregaziti,plus kad dodamo Sovjete koji su kako rat odmice sve brojniji.....druga prica.... Uglavnom,ja ti savjetujem da ne ides Historijskim scenarijom Poljska 39,Francuska,Belgij,Holandija40,SSSR 41....Recimo meni je najveci problem sa Njemcima ljudstvo i zbog toga ja prije napada na Sovjete pregazim pored ovih standardnih jos Spaniju(Frankovu ili republiku svejedno ko dobije gradanski rat)Portugal,Dansku,Svajcarsku,Jugoslaviju i ove marionete(Madarsku,Rumuniju,Bugarsku)Grcku,Tursku, Irak,Bliski istok od Britanaca(Izrael,Palestina) do Sueza... I da ne spominjem aneksiju Austrije i Ceske(posto Slovacka bude u savezu,ali recimo ja uvijek pustim da PoljacI 1939 izvrse aneksiju Slovacke) Znaci ovo sve mozes osvojiti do 1941,i spremati invaziju na Sovjete 1942... Na Sovjete krenuti iz 2 pravca : 1)Evropa(sa teritorija Poljske,Rumunije) 2)Azija(sa teritorija Turske na kavkaz)koji je bogat naftom a mojim pancer brigadama nikad dovoljno ![]() Posle 2,3(otprilike) godine ako sve bude kako treba padaju sovjeti,i sa tim snagama osvajas Iran i Afganistan,napadas Japan,Manduriju,Kinu i Kineske Drzavice,Britance u Indiji,Sijam.....) Sto se tice flote,nju pocinjes praviti tek kad pregazis evropski dio Sovjetskog saveza i predlazem ti da 90% industrije forsiras za pravljenje flote ovih 10% za kopnene snage da imas rezervu zbog ogromne teritorije koju kontrolises.....i logicno spremas invaziju na Britaniju pa i na SAD i Japan.... Isto tako 1943,44 zauzeti Italiju(ovaj evropski dio bez Sicilije i Sardinije Libije i Etijopije) I da nezaboravim,tehnologije,forsiraj organizaciju pjeadijei tenkova,pokusaj da ti budu istrazene godinu prije nego sto je histriojski....puno znaci kad sa malobrojnijim jedinicama gazis brojinije sovjetske..... To je malo opsirniji savjet kako igrati sa NJemcima... p.s. Citao sam na Paradox interactive forumu da igraju online,pa nebi bilo lose ako si ti zainteresovan da i mi probamo... pozz... |